EKO KUCHNIA                           

Zdrowo, pysznie i ekologicznie.

Dzieci w wieku szkolnym potrzebują zdrowej i zrównoważonej diety, która zapewni im prawidłowy rozwój i umożliwi pełne wykorzystanie ich potencjału intelektualnego.

Zgodnie ze znanym powiedzeniem „Czym skorupka za młodu nasiąknie…” staramy się regularnie wdrażać naszym uczniom zasady zdrowego odżywiania.

Co  jest dla nas ważne na zajęciach?

  • Promujemy zdrowy styl życia
  • Poznajemy różne smaki i przepisy
  • Inspirujemy i wpływamy na zmianę nawyków żywieniowych

 Jak działa nasza Eko kuchnia?

  • Poznajemy różne smaki i przepisy
  • Pracujemy metodą warsztatową w ramach zajęć w świetlicy 
  • Uczymy się rozpoznawać produkty tworzące pełnowartościowe posiłki
  • Gromadzimy pomysły na zrobienie pysznych, zdrowych potraw dla siebie i swojej rodziny
  • Cieszymy się z efektów naszej kulinarnej pracy
  • Odkrywamy w sobie szefa kuchni i tworzymy nowe oryginalne dania

 Zajęcia prowadzi mgr Karolina Begol.